Goudbaren kopen

Leestijd

Goudbaren kopen of goudstaven kopen; bij deze gedachte waan je je bijna als Dagobert Duck zwemmend in zijn pakhuis vol munten. Toch is dit naast fictie echte werkelijkheid wanneer je een vorm van investeren zoekt die vrij vast in waarde blijft.

Nu hoef je niet meteen goudstaven of goudbaren in kilo´s zware vorm op te slaan in je eigen pakhuis, maar kun je ook je instap maken met handzame grams grootte goudbaren. Deze zijn kleiner en bieden de inkoper de optie klein te beginnen of het portfolio te spreiden.

Het kopen van goudbaren

Goudbaren kopen begint bij 1 gram en gaat tot enkele kilo’s. Hieronder vind je een overzicht van de gewichten met de daarbij behorende afwegingen en investeerders.

1 gram goud

Dit is het kleinste gewicht dat beschikbaar is voor goudbaren en is ideaal voor kleine of startende investeringen. Zo’n gram goud is ook leuk om cadeau te doen aan iemand.

2,5 gram goud:

Een ander klein gewicht dat geschikt is voor kleinere investeringen of als een introductie tot het kopen van goud om het behapbaar te houden.

5 gram goud

Goudbaren van 5 gram zijn ook populair voor een kleinere beurs en kunnen een goede balans bieden tussen prijs en de waarde.

10 gram goud

Goudbaren van 10 gram zijn een goede keuze voor individuele beleggers en kunnen een goede optie zijn voor zowel de beginnende als voor de ervaren investeerder.

20 gram goud

Deze goudbaren zijn geschikt voor iets grotere investeringen en kunnen een goede balans bieden tussen kosten en waarde bezit.

1 troy ounce (ongeveer 31,1035 gram) goud

Dit is een standaardgewicht voor goudbaren en wordt veel gebruikt in de edelmetaalindustrie. 1 troy ounce goudbaren zijn populair bij beleggers vanwege hun standaardisatie en liquiditeit.

50 gram

Goudbaren van 50 gram bieden meteen al een iets grotere investeringsmogelijkheid en kunnen een goede keuze zijn voor iets meer ervaren beleggers die op zoek zijn naar een middelgrote investering.

100 gram goud

Goudbaren van 100 gram. Dat tikt al een beetje aan. Deze zijn geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar een grotere investering in goud, maar die nog steeds een betaalbaar en beheersbaar product willen bezitten.

250 gram, 500 gram, 1 kilogram aan goudbaren kopen

Voor deze gewichten zijn beleggers die op zoek zijn naar grote investeringen in goud aan het juiste adres. Er zijn goudbaren verkrijgbaar in gewichten van 250 gram, 500 gram en zelfs 1 kilogram. Deze goudbaren zijn dan ook vaak gereserveerd voor ervaren investeerders en institutionele beleggers vanwege de hogere investeringskosten en grotere omvang.

Goed om te weten als je goudbaren wilt kopen

Het gewicht van een goudbaar kan variëren aan de hand van de specificaties van de goud fabrikant en de wensen van de koper. Het is goed om te weten dat de prijs van een goudbaar doorgaans gelijk is aan het gewicht, waarbij zwaardere baren dus ook duurder zijn.

Let daarbij ook op de certificering die op de zegels gedrukt staan om de echtheid en herkomst te waarborgen. In onze blog, waar moet je op letten bij fysiek goud kopen, lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van goudbaren.